Toplotne pumpe Compress 3000 ODU SPLIT 8 ELECTRO Bosch, split, monofazna

570.780 RSD

Toplotne pumpe Bosch

Šifra proizvoda: 009TROC3000ODU081EROB Kategorije: , Oznaka:

Opis

Toplotne pumpe Compress 3000 ODU SPLIT 8 ELECTRO Bosch, split, monofazna, predstavljaju odličan izbor za efikasno grejanje i hlađenje domova i komercijalnih prostora. Bosch, ugledni proizvođač opreme za grejanje i hlađenje, nudi izvanredan model – COMPRESS 3000, koji kombinuje vrhunsku performansu i inovacije. Manjih dimenzija i kompaktnog pakovanja, ova toplotna pumpa ispunjava potrebe za svaki dom, kuću, dvorište ili stan. Bez obzira da li planirate gradnju novog objekta ili modernizaciju postojećeg sistema grejanja, ili možda želite svom kotlu dodati toplotnu pumpu, naša Compress 3000 AWS toplotna pumpa je odgovarajuća i za samostalan rad i rad u sprezi sa drugim uređajima.

COMPRESS 3000 je deo Bosch-ove ponude toplotnih pumpi i koristi vazduh kao izvor obnovljive energije za grejanje i hlađenje prostora. Ova toplotna pumpa pruža visok nivo efikasnosti, što rezultira smanjenjem troškova energije i negativnim uticajem na okolinu. Njena sposobnost da radi čak i u težim uslovima je od suštinskog značaja za mnoge korisnike. Sa ugrađenom upravljačkom automatikom Bosch HPC400, Compress 3000 AWS se može podesiti savršeno u skladu sa Vašim ličnim zahtevima za grejanjem. Upravljačka jedinica uz pomoć naprednog algoritma rada uklapa sve izvore toplote u efikasan sistem i stara se da je kofor na najvišem nivou. Uz dodatno kupljeni IP-modul moguća je i komunikacija sa smart mobilnim uređajima putem internet veze, te je korišćenje ove toplotne pumpe još jednostavnije.

Jedna od ključnih komponenata ovog sistema je AWES 8 ELECTRO unutrašnja jedinica. AWES 8 ELECTRO unutrašnja jedinica sadrži dodatni elektro grejač, koji poboljšava sposobnost sistema da brzo dostigne željenu temperaturu u prostoru. Elektro grejač omogućava dodatni komfor korisnicima, naročito tokom hladnih zimskih meseci.

Osim toga, AWES 8 ELECTRO unutrašnja jedinica je fleksibilna i omogućava preciznu kontrolu temperature, pružajući korisnicima mogućnost prilagođavanja sistema svojim potrebama. Ukoliko je to potrebno, Compress 3000 AWS može raditi zajedno sa gasnim kotlom, elektro kotlom, sistemom na čvrsto gorivo, fotonaponom ili sl. Zato nije važno želite li da Vaš sistav grejanja koristi sunčevu energiju, ili se radije odlučujete za korištenje čvrstog goriva, gasa ili nekog drugog izvora energije, Bosch ima sve što vam je potrebno za prikladno grejanje na osnovu obnovljive energije.

Split toplotne pumpe vazduh-voda i unutarnja jedinica AWES 8 ELECTRO čine Bosch-ovu ponudu opreme za grejanje i hlađenje sveobuhvatnom i modernom. Ova kombinacija pruža energetski efikasno i ekološki održivo rešenje za potrebe grejanja i hlađenja, smanjujući troškove energije i doprinoseći zaštiti životne sredine. Bosch nastavlja postavljati standarde u industriji opreme za grejanje i hlađenje.

Ukoliko je to potrebno, Compress 3000 AWS može raditi zajedno sa gasnim kotlom, elektro kotlom, sistemom na čvrsto gorivo, fotonaponom ili sl. Zato nije važno želite li da Vaš sistav grejanja koristi sunčevu energiju, ili se radije odlučujete za korištenje čvrstog goriva, gasa ili nekog drugog izvora energije, Bosch ima sve što vam je potrebno za prikladno grejanje na osnovu obnovljive energije.

BOSCH Compress 3000 AWS je standardno na raspolaganju za grejanje i aktivno hlađenje. Zahvaljujući ovoj funkciji možete obezbediti Vašem domu idealnu temperaturu i u zimskim i u letnjim danima korišćenjem samo jednog uređaja. Uređaj dolazi opremljen svim potrebnim senzorima i automatikom koja je spremna da radi u svim režimima grejanja i hlađenja.

Toplotne pumpe Compress 3000 ODU SPLIT 8 ELECTRO Bosch, split, monofazna, sadrže spoljašnju jedinicu koja je sa unutrašnjom jedinicom povezana rashladnim fluidom R410A. Unutrašnje jedinice mogu biti opremljene dodatnim back up višestepenim električnim grejačem ili sa mešnim trokrakim ventilom za bivalentni režim rada uz pomoć nekog dodatnog izvora toplote (gasni, elektro ili drugi kotao).

 

PDF prospektProspekt

Dodatne informacije

Dimenzije spoljne jedinice (DxŠxV)

330x950x834mm

Dimenzije unutrašnje jedinice (DxŠxV)

398x485x700mm

Vrsta pumpe

Vazduh/voda

Tip pumpe

Split

Kapacitet grejanja (A7W35)

9,8kW

Kapacitet hlađenja (A35W18)

8kW

COP (A7W35)

4,70

EER (A35W18)

3,30

Opseg rada (GREJANJE)

Od -20 do 35°C

Opseg rada (HLAĐENJE)

Od 10 do 45°C

Snaga el. grejača

9kW

Napon

1~230 V, 50Hz

Freon

R410A

Energetska klasa (W55/W35)

A+ / A++

Fabrički kod

7738601316, 8738206021