Toplotne pumpe Arotherm VWL 105/5 AS Vaillant, split, trofazna

858.356 RSD

Toplotne pumpe Vaillant

Šifra proizvoda: 009TVOATVWL103VAI Kategorije: , Oznaka:

Opis

Toplotne pumpe Arotherm VWL 105/5 AS Vaillant, split, trofazna, su najefikasnije rešenje kada su u pitanju toplotne pume vazduh-voda. Vaillant, sinonim za visokokvalitetne tehnološke inovacije u domenu grejanja i hlađenja, predstavlja svoje vrhunske toplotne pumpe vazduh-voda. Ova renomirana marka pruža rešenja koja ne samo da odražavaju dugogodišnje iskustvo u industriji, već postavljaju nove standarde u efikasnosti i održivosti. Vaillant toplotne pumpe vazduh-voda predstavljaju spoj sofisticiranog inženjeringa i visokih performansi. Ove toplotne pumpe koriste vazduh kao obnovljiv izvor toplote i vodu kao nosač toplote, obezbeđujući izuzetno efikasno rešenje za grejanje i hlađenje domova i komercijalnih objekata.

Jedna od ključnih karakteristika toplotne pumpe Arotherm VWL 105/5 AS Vaillant, split, trofazna, je njena svestranost i prilagodljivost. Ova oprema za grejanje i hlađenje dizajnirana je da zadovolji različite potrebe korisnika, pružajući konstantnu udobnost bez obzira na spoljne uslove. Opremljene su naprednim tehnologijama, uključujući visokoučinkovite kompresore, izmenjivače toplote i pametne kontrolne sisteme.

Vaillant ne samo da postavlja standarde u performansama, već i u održivosti. Njihove toplotne pumpe pridonose smanjenju emisija ugljenika i energetskoj efikasnosti, čineći ih odličnim izborom za one koji teže ekološki odgovornim rešenjima. Vaillant brend je prepoznat po svojoj posvećenosti zaštiti životne sredine.

Sa estetski izrađenim dizajnom, Vaillant toplotne pumpe nisu samo tehnički impresivne, već se i savršeno integrišu u modernu arhitekturu. Svojom sposobnošću prilagođavanja potrebama korisnika i pružanja visokih performansi, Vaillant toplotne pumpe su sinonim za vrhunsku opremu za grejanje i hlađenje, postavljajući standarde u industriji.

Ukoliko želite da se grejete na ekološki prihvatljiv način sada to možete da učinite sa NOVOM toplotnom pumpom aroTHERM plus. Nova toplotna pumpa aroTHERM plus vazduh / voda kombinuje vrhunske performanse, energetsku efikasnost i održivost. Opremljen najnovijom tehnologijom, aroTHERM plus kombinuje grejanje, hlađenje i toplu vodu u jednom rešenju. Koristi prirodno R290 rashladno sredstvo i pruža izvanredne performanse; istovremeno ima izuzetno nizak potencijal globalnog zagrevanja (GWP 3), što čini aroTHERM plus izuzetno ekološki prihvatljivim. Sistem se, između ostalog, može povezati sa fotonaponskim ili solarnim sistemima.

Split tehnologija: čini ono dobro još boljim. Razvijeno u Nemačkoj, proizvedeno u Europi. Jednako kao aroTHERM Monoblok, koji je već hiljadu puta pokazao svoju vrednost, aroTHERM Split sistem nudi visoku efikasnost u raznim sistemima. Visok kvalitet proizvodnje osigurava trajni kvalitet funkcije grejanja i hlađenja. Nova tehnološka rešenja i opsežni i optimizirani detalji omogućuju Vam trostruki povrat uloženog.

  • Tihi rad – prikladna kod objekata sa terasom
  • Visoka efikasnost sa niskim troškovima održavanja
  • Može se kombinirati s fotonaponskim sistemima
  • Razvijeno i proizvedeno u Vaillant-u
  • Intuitivna regulacija i efikasno hibridno upravljanje preko regulacije multiMATIC VRC700

 

Toplotne pumpe su niskotemperaturni sistemi grejanja. To ih čini idealnim za nove objekte, koji imaju niske energetske potrebe zahvaljujući dobroj izolaciji. Većina energije koristi se za zagrevanje vode, a u tom delu toplotne pumpe Vaillant mogu se pohvaliti najboljim izlaznim vrednostima koje Vam garantuju svakodnevnu udobnost.

Toplotne pumpe Arotherm VWL 105/5 AS Vaillant, split, trofazna, mogu efikasno raditi i u starijim zgradama – posebno u slučaju renoviranih objekata i korišćenja podnog grejanja umesto radijatora. Opšte pravilo je, što je viši nivo modernizacije, to se više preporučuje upotreba toplotne pumpe. Hibridni sistemi toplotne pumpe i gasnog kondenzacionog uređaja takođe nudi veću pouzdanost i energetsku efikasnost.

U poređenju sa drugim uređajima, toplotna pumpa može smanjiti Vaše račune za grejanje do 75 %. Toplotna pumpa koristi energiju okoline za grejanje i hlađenje Vašeg doma. Od 100 % toplotne energije toplotna pumpa koristi samo 25 % električne energije za rad. Ostalih 75 % je besplatna toplotna energija iz okoline. Možete očekivati i 100 %-tnu nezavisnost od fosilnih goriva.

Tradicionalni sistemi grejanja koriste fosilna goriva, što ih čini skupim i neodrživim za životnu okolinu. Toplotne pumpe troše manje energije od tradicionalnog sistema grejanja jer koriste obnovljive izvore energije i ekološki su prihvatljivije zbog pozitivnog uticaja na životnu sredinu. U geografskom smislu ne postoje ograničenja u pogledu lokacije gde se toplotne pumpe mogu koristiti. Pouzdano i delotvorno greju čak i na krajnjem severu, gde temperature padaju do −20°C. Kupci u južnijim krajevima možda će biti zainteresovani za integrisanu mogucnost aktivnog hlađenja, koja se može aktivirati leti uz određena podešavanja.

 

PDF prospektProspekt

Dodatne informacije

Dimenzije spoljne jedinice (DxŠxV)

450x1100x1565mm

Dimenzije unutrašnje jedinice (DxŠxV)

350x440x720mm

Vrsta pumpe

Vazduh/voda

Tip pumpe

Split

Kapacitet grejanja (A7W35)

9,8kW

Kapacitet hlađenja (A35W18)

12,8kW

COP (A7W35)

4,70

EER (A35W18)

3,40

Opseg rada (GREJANJE)

Od -20 do 20°C

Opseg rada (HLAĐENJE)

Od 15 do 46°C

Napon

3~400 V, 50Hz

Freon

R410A

Energetska klasa (W55/W35)

A++ / A++